Nyelviskolák Szakmai Egyesülete - Meglepetések helyett válasszon minősített nyelviskolát!
Rólunk Szolgáltatásaink Egyéb Információ
  
     
TÁMOP 2.1.2

FIGYELEM!

 

A LAP ELÉVÜLT, A "TUDÁSOD A JÖVŐD" PROGRAM BEFEJEZŐDÖTT. 

 

A JELENTKEZÉS MENETE:

Kettős regisztráció lesz, vagyis először Ön, mint leendő hallgató regisztrálja saját magát, majd második lépésben választhat magának képzést.

 Első lépcső, vagyis regisztrálás a támogatásra: 

1) Ön számítógépen felkeresi a   www.tudasodajovod.hu honlapot.

Belép ide: "Érdeklődők belépése/regisztrációja a HIR-be" (a nagy piros négyzetben találja ).

2) Ezen a honlapon Ön a saját adatainak beírásával regisztrálja magát a rendszerben, mint leendő hallgató.

3) A rendszer azonnal elbírálja, hogy Ön jogosult-e a támogatásra (vagyis 18. életévét betöltötte-e, nem vesz-e részt államilag finanszírozott képzésben, vagy uniós nyelvi képzésen).

4) Ha Önt befogadta a rendszer, Ön értesítést kap a megadott email címén arról, hogy Ön jogosult a támogatásra.

 

 Második lépcső, vagyis jelentkezés a konkrét képzésre:

 

5) Ezek után felhasználónevével és jelszavával ismét belép a rendszerbe a www.tudasodajovod.hu honlapon, és a "KÉPZÉSKERESŐK" menüpontban (bal felső sarokban találja) lesznek majd konkrétan azok a képzések, melyekre Ön jelentkezhet.

6) Amennyiben Ön a Dover Nyelvi Centrum képzéseire szeretne jelentkezni, írja be a képzőhöz, hogy DOVER. A település mellé írja be azt a települést, ahol tanulni szeretne. (A többit nem szükséges kitöltenie.) Utána nyomja meg a "KERES" gombot.

7) Ha megfelelnek a képzés paraméterei (nyelv, nyelvi szint, napok, időpontok stb.), akkor a "JELENTKEZEM" gomb megnyomásával tud jelentkezni. Előtte pipálja ki a képzés előtti négyzetet.

8) A rendszer kérni fogja Önt, hogy ellenőrizze saját adatait, valamint pótolja a hiányzó adatokat és nyilatkozatokat. 

9) A képzésre való jelentkezés utolsó mozzanata a MENTOR kiválasztása. A legördülő menüből BÁRKIT választhat, előtte pipálja ki a kis négyzetet a mentor neve mellett.

10) A sikeres jelentkezésről egy azonnali képernyőüzenetet fog kapni, illetve a kiválasztott képzés megjelenik a "KÉPZÉSEIM" menüpontban. (Amennyiben ezeket nem látja, akkor nem jelentkezett a képzésre.)

11) A sikeres jelentkezés után a Dover Nyelviskola (vagy helyi koordinátora) fel fogja Önnel venni a kapcsolatot, hogy adatait validálja, jelentkezését megerősítse és megkösse a szerződéseket. A rendszerben megadott telefonszámon és email címen fogjuk Önt keresni minden további adminisztráció elvégzése végett. Együttműködését köszönjük!

 

LEIRATKOZÁS/JELENTKEZÉS TÖRLÉSE:

Kérjük, hogy amennyiben véletlenül nem az Önnek megfelelő tanfolyamra regisztrálta magát, vagy egyszerre több tanfolyamra is jelentkezett, vagy mégsem szeretne tanfolyamra járni, kezdeményezze az adott tanfolyamról való leiratkozást, hogy ezzel biztosítson helyet azoknak, akik szeretnének járni, de nem jutottak be.
A leiratkozást a következőképpen teheti meg:

Ha belép a rendszerbe, a bal oldalon megjelenő menüpontok közül válassza ki a "KÉPZÉSEIM" nevűt. A megjelenő képzést, melyről szeretne lejelentkezni, pipálja be a sor elején található kis négyzetben, ezután pedig kattintson a "MEGSZÜNTET" gombra.

Köszönjük, hogy ezzel segíti, hogy mások jelentkezhessenek a képzésre! 

 

A támogatásra itt kell regisztrálni, majd azt követően lehet jelentkezni a tanfolyamokra!

 A képzési kínálat bővítése havi rendszerességgel történik.

A Projektiroda az indítandó képzések jóváhagyásáról szóló döntését minden hónap 20-30. között hozza meg. 

A képzési kínálat publikálásának időpontja: (általában) minden hónap utolsó napja.

Sajnos előre nem tudjuk, hogy mely településeken és milyen képzéseinket fogja jóváhagyni a  Projektiroda.

Megértésüket köszönjük! 

 

GY.I.K. Gyakran Ismételt Kérdések

1) Mikor lehet már jelentkezni a tanfolyamokra?

December 18-án reggel 8.00-kor megkezdődött a regisztráció a www.tudasodajovod.hu honlapon a TÁMOP 2.1.2. nyelvi képzésekre.

Új képzések minden hónap utolsó napján kerülnek fel a felületre.

2) Én már regisztráltam, de minden budapesti tanfolyamnál azt látom, hogy BETELT. Most mit csináljak?

A meghirdetett budapesti csoportok nagyon hamar betelnek, de előfordul téves regisztráció és visszalépés is. Figyelje a kiszemelt képzést, mert szinte mindig felszabadulnak helyek.

3) Ha még sose tanultam angolt, akkor is kell írjak szintfelmérőt?

Ha Ön még sosem tanult, és Ön kezdő szinten van, akkor nem kell írnia szintfelmérőt.

4) Ebből a sok érthetelen KER kódból honnét tudom, hogy én milyen szintű tanfolyamra jelentkezzek?

A nyelvi szintekkel kapcsolatban kérem, hogy a jelentkezéskor az alábbiak szerint járjanak el:
Amikor visszaküldtük Önnek a szintfelmérő eredményét, meghatároztuk, hogy Ön milyen szinten van.


A) Ha a szintfelmérés alapján azt írtuk, hogy Ön kezdő szinten van, akkor a Kezdőtől KER A1-minimum szintig tanfolyamot válassza.
B) Ha a szintfelmérés alapján azt írtuk, hogy Ön A1 szinten van, akkor a KER A2 – alapszintre történő felkészítés tanfolyamot válassza.
C) Ha a szintfelmérés alapján azt írtuk, hogy Ön A2 szinten van, akkor a KER B1 – küszöbszintre történő felkészítés tanfolyamot válassza.
D) Ha a szintfelmérés alapján azt írtuk, hogy Ön B1 szinten van, akkor a KER B2 – középszintre történő felkészítés tanfolyamot válassza.

Amennyiben Ön még nem írt szintfelmérő tesztet, az alábbi linkre kattintva megteheti. Az eredményről és a szint besorolásról emailben tájékoztatjuk Önt.

angol szintfelmérő teszt

német szintfelmérő teszt

5) Én angol tanfolyamra szeretnék járni, de véletlenül német tanfolyamot nyomtam be. Akkor most muszáj németre mennem? Nem lehet megváltoztatni?

Amennyiben Ön véletlenül nem abba csoportba jelentkezett, amelyikbe szeretett volna, kérjük, hogy törölje a jelentkezését arról a tanfolyamról, és keressen egy Önnek megfelelő tanfolyamot. Az Önnek nem megfelelő tanfolyamról a lap tetején található lépésekkel tud kijelentkezni. Amint a törlés megtörtént, Ön jelentkezhet egy másik tanfolyamra.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben az Önnek nem megfelelő tanfolyamról Ön kijelentkezik, ez nem jelenti azt, hogy a személyes regisztrációja törlődik, Ön tehát mint magánszemély továbbra is bent van a rendszerben, kizárólag arról a tanfolyamról jelentkezik ki, mely Önnek nem megfelelő, és így tehát jelentkezhet egy másik – Önnek megfelelő – tanfolyamra.

6) Ma reggel munkát kaptam, és nem tudok részt venni a tanfolyamon, de nem akarom elvenni a helyet más elől. Mit tegyek?

Köszönjük, hogy jelezte nekünk, és nem szeretné elvenni a helyet mástól. Kérjük, hogy törölje regisztrációját arról a tanfolyamról, melyre jelentkezett. 

7) Nekem ez az internetes rendszer teljesen áttekinthetetlen, nem jelzi hogy betelt a csoport, egyesével végig kell klikkelgetni, nem működik a kereső. Miért nem csinálnak már valamit vele?

A HIR felület kezelése a Projektiroda hatásköre, nekünk semmi ráhatásunk nincs erre.

Amennyiben a HIR rendszerrel kapcsolatban tájékoztatást, segítséget szeretne kérni, keresse az ügyfélszolgálat munkatársait.

tamop212@kih.gov.hu

06-1-235-7300

Az ügyfélszolgálat hétköznapokon reggel 8 órától 16.30-ig, pénteken 14 óráig várja a tisztelt érdeklődők jelzéseit.

Az oldalak megtekintéséhez és a HIR használatához az alábbi böngészők használata javasolt:

• Microsoft Internet Explorer 7.0 vagy 8.0 (kompatibilitás nézet bekapcsolásával 9.0),

• Mozilla Firefox 3.5, illetve frissebb verziók.

 

8) Hol vannak a napok, nem látom sem ezt, sem az időpontot?

Ha egy képzést szeretne részletesebben megnézni, akkor az előtte lévő kis négyzetbe belekattint, aztán klikkel a "RÉSZLETEK" gombra. A bal oldalon felsorolt menüpontokra kattintva láthatóvá válik a részletes leírás (mely napokon, milyen időpontban stb.), és ha Önnek megfelel, akkor ott tud jelentkezni a tanfolyamra.

9) Mi az hogy főiskolás nem regisztrálhat? Nem ezt mondták.

A projekt honlapja szerint a célcsoport: 

Valamennyi 18. életévét betöltött felnőtt, aki nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban, és ezen képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt hazai vagy Európai Uniós forrásból támogatott idegen nyelvi és informatikai képzésben. A hallgatói/tanulói jogviszonnyal rendelkezők esetében kivételt képeznek a költségtérítéses képzésben részt vevők.

10) Mikor mehetek befizetni az önrészt és aláírni a szerződéseket?

Hamarosan megkeressük Önt azon a telefonszámon vagy e-mail címen, melyet Ön megadott a regisztrációkor, és tájékoztatjuk Önt a részletekről.
A beiratkozáskor kerül sor az önrész befizetésére és a támogatási-, valamint a felnőttképzési szerződés aláírására. 

Aki Budapesten, illetve Budapest közeli településen fog részt venni a tanfolyamon, azt arra fogjuk kérni telefonon vagy e-mailben, hogy – egyeztetett időpontban -  személyesen fáradjon be a Budapest Belvárosában lévő Bécsi utca 3-ba.

11) Én Miskolcon lakom, és ide jelentkeztem angolra. Nekem is fel kell utaznom Budapestre szerződést kötni?

Aki vidéki helyszínen fog tanfolyamra járni, annak nem kell eljönnie Budapestre, hanem a helyi képző intézmény vagy tanfolyami koordinátor fogja intézni az adminisztrációt és az önrész befizetésével kapcsolatos teendőket. A helyi képző hamarosan megkeresi Önt azon a telefonszámon vagy e-mail címen, melyet Ön megadott a regisztrációkor, és tájékoztatja Önt a részletekről. 

 

 

                                                    Korábbi GY.I.K.

 

1. A Dover Nyelviskola véglegesen beregisztrál engem az ingyenes tanfolyamra?

Nem, sajnos a Dover Nyelviskola nem tudja Önt véglegesen beregisztrálni, mert a KIH döntésének értelmében azt mindenki csak saját maga teheti meg a saját személyes e-mail címéről a www.tudasodajovod.hu honlapon.

 

2. Ha a Doveres regisztráció még nem jelenti az automatikus jelentkezést az ingyenes tanfolyamra, akkor miért kellett megtennem?

A Dover Nyelviskola az Ön által adott információk és igények alapján adta be kérelmét a Hivatalhoz a különböző szintű, intenzitású és helyszínű tanfolyamokra.

 

3. Hogyan kell véglegesen regisztrálni a tanfolyamra?

Kettős regisztráció lesz, vagyis először Ön, mint leendő hallgató regisztrálja saját magát, majd második lépésben választhat magának képzést.

A folyamat:

A) Ön számítógépén felkeresi a www.tudasodajovod.hu honlapot.

B) Ezen a honlapon Ön a saját adatainak beírásával regisztrálja magát a rendszerben, mint leendő hallgató.

C) A rendszer elbírálja, hogy Ön jogosult-e a támogatásra (vagyis 18. életévét betöltötte-e, nem vesz-e részt államilag finanszírozott képzésben, vagy uniós nyelvi képzésen).

D) Ha Önt befogadta a rendszer, Ön értesítést kap a megadott email címén arról, hogy Ön jogosult a támogatásra.

E) Ezek után jelszavával ismét belép a www.tudasodajovod.hu honlapon, és a "KÉPZÉSKERESŐK" menüpontban (bal felső sarokban találja) lesznek majd konkrétan azok a képzések, melyekre Ön jelentkezhet.

F) Amennyiben Ön a Dover Nyelvi Centrum képzéseire szeretne jelentkezni, írja be a képzőhöz, hogy DOVER. A település mellé írja be azt a települést, ahol tanulni szeretne. Ha megfelelnek a képzés paraméterei (nyelvi szint, napok, időpontok), akkor a "JELENTKEZEM" gomb megnyomásával tud jelentkezni. Előtte pipálja ki a képzés előtti négyzetet.

 

A képzésre való jelentkezés során Önnek MENTORT is kell választania. A legördülő menüből BÁRKIT választhat.

 

4. Mikortól lehet jelentkezni a tanfolyamokra?

A képzési kínálat bővítése havi rendszerességgel történik.

A Projektiroda az indítandó képzések jóváhagyásáról szóló döntését minden hónap 20-30. között hozza meg. 

A képzési kínálat publikálásának időpontja: minden hónap utolsó napja.

 

6. Nekem nincs számítógépem, és a falunkban az internet kapcsolat is nagyon rossz. Akkor én most mit csináljak, hogy járhassak tanfolyamra?

Kérjük, hogy keresse fel az Ön lakóhelyéhez legközelebbi eMagyarország ponton dolgozó eTanácsadót, aki mindenben segíteni fog Önnek, de Önt bármelyik ismerőse, barátja is regisztrálhatja.

 

7. Kell-e fizetni a tanfolyamért, és ha igen, mikor és mennyit, hogyan és kinek?

A tanfolyamért 2%, illetve 5% önrészt kell fizetni, attól függően, hogy Ön hátrányos helyzetűnek számít-e. Amikor első regisztrációját megteszi a www.tudasodajovod.hu honlapon, a rendszer a válasz emailben tájékoztatja Önt arról, hogy mennyi az önrész. Ezt az önrészt a tanfolyam megkezdése előtt, a támogatási és a felnőttképzési szerződés aláírásával egyidőben kell megtennie csekken, átutalással, vagy készpénzzel a Dover Nyelviskola felé.

 

8. A Dover Nyelviskola melyik városokban fog tanfolyamokat tartani?

Terveink szerint az alábbi városokban: Balassagyarmat, Budapest, Alsózsolca, Békéscsaba, Bonyhád, Dobronhegy, Gyöngyös, Győr, Hejőkeresztúr, Kaposvár, Kecskemét, Kengyel, Mezőcsát, Miskolc, Mór, Orosháza, Pálháza, Pásztó, Pécs, Pilisvörövár, Radostyán, Salgótarján, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Sopron, Szentes, Szécsény, Székesfehérvár, Szeged, Szerencs, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tiszaújváros, Tokaj, Tótkomlós, Újkígyós, Uszka, Veszprém, Zalaegerszeg.

És még néhány településen, melyeket majd az adott tanfolyami kínálatban rögzítünk.

 

Amennyiben az Ön lakóhelyén is van képzési igény (minimum 12 fő, akik azonos nyelvi szinten vannak, és ugyanabban az időpontban szeretnének tanulni), és ezzel felkeresi a Dover Nyelviskolát, akkor kérelmezni fogjuk a Hivatalnál (KIH) képzés(ek) indítását.

 

9. Milyen nyelvekből indít tanfolyamokat a Dover?

Angol, német, olasz, orosz, spanyol és román.

 

10. Mennyit lehet hiányozni a tanfolyamokról?

Az adott programakkreditációnak megfelelően a 88 órás német tanfolyamról 10%-ot, a 88 órás olasz és orosz tanfolyamokról 30%-ot, a 88 órás angol tanfolyamról 10%-ot, a 90 órásról 20%-ot. Az adott tanfolyamnál erről Önt pontosan fogjuk tájékoztatni, és a Felnőttképzési szerződésben is szerepel majd a megengedett hiányzás mértéke.

 

11. Mi történik akkor, ha kimaradok a tanfolyamról, vagy többet hiányzom, mint amennyit lehet?

Ha Ön a tanfolyamról kimarad, vagy többet hiányzik a megengedettnél, akkor az addig lejárt órák díját be kell fizetnie. Ennek díja 1.000.- Ft/óra.

 

12. Lesz házi feladat?

Igen, lesz házi feladat, és minden órára fel kell készülnie. Kérjük, csak akkor jelentkezzen, ha naponta még legalább egy órát tud készülni a következő alkalomra.

 

13. Csak kezdő tanfolyamok lesznek?

Nem, négy különböző szintű tanfolyamot indítunk, az alábbi megnevezésekkel:

A) Kezdőtől KER A1, vagyis minimum szintre felkészítő,

B) KER A2 szintre, vagyis újrakezdőről halvány középhaladó szintre felkészítő,

C) KER B1, vagyis halvány középhaladóról alapfokú nyelvvizsga szintjére felkészítő,

D) KER B2, vagyis középfokú szintre felkészítő tanfolyam.

KER = Közös Európai Referenciakeret

 

14. Milyen diplomát vagy oklevelet kapok akkor, ha elvégzem a tanfolyamot?

A tanfolyam sikeres elvégzése után Ön tanúsítványt kap. Ezt a tanúsítványt akkor kaphatja meg, ha a tanfolyamon végig részt vett , a hiányzása nem haladta meg a megengedett hiányzás mértékét, és sikeres záróvizsgát tett. A záróvizsga nem államilag elismert nyelvvizsga.

A Dover Nyelvi Centrum a  záróvizsga anyagát a tanfolyamok általános, szintenkénti kötelező tananyagából, a csoport speciális tananyagából és a szinten belül tudásként elvárható nyelvhasználati, nyelvtani anyagból állítja össze.

A vizsga anyagát úgy állítjuk össze, hogy aki rendszeresen részt vett az órákon, és azokra megfelelően felkészül, annak a záróvizsga letétele nem okozhat nehézséget.

 

15. Honnan tudom, hogy én milyen szinten vagyok az általam választott nyelvből?

Ha Ön még nem töltötte ki a Dover szintfelmérő tesztet, az alábbi linkek egyikére kattintva most megteheti. Kérjük csak abból a nyelvből töltse ki a tesztet, amelyikre jelentkezni fog!

 

angol szintfelmérő teszt

német szintfelmérő teszt

 

Köszönjük kérdéseit.

Tisztelettel:

Doverék

 

Dover Nyelvi Centrum | 1052 Budapest, Belváros, Bécsi utca 3. | 06 1 267 2626, 06 1 267 0606 | dover@dover.hu
További helyszínek: 1075 Budapest Király u. 9. | 1215 Budapest Csepel, Árpád u. 1. (Csepeli Munkásotthon)
Munkaügyi Központ Regisztrációs szám: 01-0268-04         Intézmény akkreditációs lajstromszám: AL-0050
sitemap | website by expattech